Преди да си купите папагал

Папагалите са очарователни създания. Да притежавате папагал изисква и е нужно да сте напълно на ясно и добре запознати с поведението на тези птици. Всеки човек, целящ да установи задоволство във взаимоотношенията си с папагал е нужно да знае, че тези птици само преди няколко поколения са били напълно диви и са живяли в естествената си среда, преди да бъдат опитомени. Те са диви по природа, поведението им е водено от инстинкти, развивали се през годините.

Папагалите в домашни условия,  разчитат на нас относно здравословната си обстановка, подслон, пълноценна храна, взаимоотношения с членовете на семейството и социализация. Поради високата си интелигентност, трябва да ги задоволяваме с играчки, развлечения и постоянно взаимоотношение. Грижейки се правилно, папагалите ще ви дарят с доверието и любовта си и ще бъдат чаровни, винаги забавляващи ви, събеседници до живот, които никога няма да „пораснат“.

Когато са ругани, пренебрегвани и изоставяни, те неизбежно ще развият емоционални проблеми.

Научавайки повече за поведението на папагалите, ще ви помогне да разберете различните им реакции в определени ситуации. Понякога те прибягват към скубане, самонараняване, стават пагубно страхливи, ето защо голяма отдаденост и доверие са жизненоважни за душевното им здраве. Ние знаем как да изградим това доверие и да задоволим интелектуалните им нужди. Да си купите папагал е лесно, но да притежавате щастлив папагал е усърдна работа. С много търпение и разбиране, ще получите безкрайно възнаграждение.

Притежавайки папагал, който ви се доверява и ви дарява с любовта си е скъпоценност, която не можете да си купите с пари. Това е уникален, изумителен, прекрасен подарък!

Жизненоважно е за бъдещето на папагала ви да сте физически, умствено и психологически подготвени за отговорностите и грижите, които съпътстват отглеждането му. Птиците не са предмети на изкуството, които могат да бъдат купени, наслаждавайки им се определен период от време и в последствие като ви омръзнат да ги захвърлите в някой ъгъл. Те са живи, дишащи същества с техните нужди, капризи и индивидуалност. Също като децата се нуждаят от любов, възпитание, наблюдение и дисциплина, за да са приятелски настроени, обичащи и търсени събеседници. За разлика от децата, папагалите гледани в домашни условия никога не стават достатъчно зрели да се грижат сами за себе си, ето защо те винаги ще разчитат на вас да им доставяте необходимата безопасност, здраве и щастие. Много видове птици са дълголетници, така че вашата птица може спокойно да ви надживее.

Ако не сте семейни и работата ви изисква да сте често далеч от къщи, най-вероятно папагалът няма да е най-разумния вариант за добрата ви компания. От друга страна заето семейство, чийто членове са ангажирани в различни дейности, може да нямат необходимото време за отглеждане и грижи за птица. Всяко семейство е различно и причините да желаете пернат приятел за събеседник са също различни. Трябва да знаете, че птиците не са изящни предмети, които са били на такава добра цена, че сте решили да си вземете един у дома. Има огромна разлика между възможността да поддържаш живот и възможността да се грижиш, възпитаваш и отглеждаш. Това са неща, върху които е добре да си помислите преди да продължите напред!

1.Ще имате ли възможност да нагласите начина си на живот, така че да се съгласува с птица?

2.Разполагате ли с достатъчно време, което да прекарвате с папагала си, да свикнете с него и той с вас и да го социализирате със заобикалящата го среда?

3.Знаете ли, че някои видове птици може да са доста шумни, без определена причина и в неопределено време?

4.Бихте ли харчили периодично пари, необходими за поддържане на доброто здравословно състояние на птицата ви?

5.Бихте ли могли да предлагате екстри като минерални и йодни блокчета?

6.Бихте ли харчили пари за играчки като люлки, въжета, такива които могат да гризят и да бъдат унищожавани в последствие?

7.Бихте ли могли да чистите клетката всекидневно, да им слагате прясна храна и вода, зеленчуци и плодове и да ги къпете със специални соли?

8.Ще можете ли да четете новости, свързани с развитието на авикултурата, за да сте наясно кое е най-доброто за вашата птица?

9.И много други …

И все пак ако имате въпроси или нещо ви вълнува, винаги може да споделите с нас, ние ще се опитаме да ви помогнем и да ви дадем възможно най-добрия отговор или съвет за конкретната ситуация! Нашата цел е да сте спокойни и уверени, че винаги може да разчитате на някой, който има професионален опит и най-вече обожава това, с което се занимава и се радва да доставя радост на клиентите си и техните пернати приятели!

Пожелаваме Ви много успехи в това си начинание!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *