Защо кръглите клетки не са за предпочитане ?!

 

Кръглите клетки не са за предпочитане за повечето видове птици по ред причини.На първо място те са опасни за обитателите им, ако погледнете върха на кафеза, ще видите че решетките се събират до средата на горната част на клетката и пространството между тях става все по-малко и по-малко, докато стигнат средната точка.Всяко животно,обитаващо такава клетка може неволно да прескрипе пръстче ,клюн,опашка или целия крак и да се окаже безпомощно и да се нарани докато някой го освободи.

Повечето кръгли клетки на пазара имат лошо заваряване и са не особено добре конструирани. Също така е много необичайно да откриете клетка от неръждаема стомана, която е кръгла. Неръждаемата стомана е правилният избор при закупуване на клетка. Те  са здрави и с добро качество,  вечни са, не ръждясат и са безопасни за вашите птици. Те са лесни за почистване и поддръжка и ако пазарувате внимателно, можете да намерите дизайн, който удовлетворява както вас, така и вашата птица. Неръждаемата стомана е изключително неутрален материал, който съответства на почти всички цветови схеми или декорации, които можете да имате вкъщи.

Кръглата клетка е трудно да се поддържа. Те не са лесни за почистване. Опитайте се да прокарате почистваща кърпа в тези тесни пространства между решетките в горната част на клетката.Прах, частици от храна и други отпадъци могат да останат в тези малки пространства между  тях и това не е хигиенично за вас или вашата птица. Повечето квадратни клетки са направени с вградена удължителна решетка и прибираща се подложна решетка. Кръглата клетка не се изгражда по този начин.

Те не се препоръчват от индустрията.

Смята се, че кръгли клетки са вредни за психичното здраве на папагала. Понеже птиците са много интелигентни създания и голяма част от тях се чувстват глупаво да обикалят в кръг наоколо и около цилиндрични клетки и да чувстват, че никога няма да достигнат до където са тръгнали. Ъгловата клетка им дава усещане за различни места в техните територии, което ги кара да се чувстват уверени, безопасни и сигурни. Също така се смята, че най-доброто позициониране на  клетка е място, където има стена зад клетката, така че птицата да знае, че нищо не може да я изненада отзад. Това предоставя спокойствие и  сигурност и необезпокоява  личното им пространство поне от тази страна на  кафеза.

При повечето от тях , решетките са вертикално разположени , а това е доста неудобно за обитателите им, понеже често перцата и крилете им влизат в контакт с тях .

Аксесоари трудно пасват в тях.

Кръглите клетки вече казахме,че са трудни за почистване и да се поддържат чисти ,но има още една причина,поради която да се избягват. В тях трудно пасват аксесоари като играчки, кацалки ,скоби за закрепване и клипси за захващане на плодове , зеленчуци, калциеви блокчета и др. заради самото разположение на решетките.                                                                                                                                                                                         Една квадратна клетка ви дава повече опции, да я оборудвате с  играчки, купи и всички други аксесоари, които ще ангажират вниманието на папагала и ще го държат зает. Тези играчки и аксесоари са важна част от живота на вашата птица и са необходими.

И ако не можете да ги поставите отстрани на клетката, имате голям проблем.

Поради тези причини може да бъде по-лесно както за Вас, така и за Вашия домашен любимец да изберете квадратна или правоъгълна клетка. По този начин можете да предложите на пернатия си приятел удобен дом и да му осигурите жилище, което е лесно да се поддържа чисто и добре заредено със забавни аксесоари, които вашата птица обича, за да я правят щастлива.

 

Така,че по-добра идея би било да настаните единствено цвете или друг вид растение  в кръглата клетка .:):):)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *